13-05-2020

Op dinsdag 12 mei heeft wethouder Coby van der Pas aan kindercentrum Bambino en de Mariaschool in Erp een boekenpakket overhandigt namens gemeente Meierijstad. Dit als blijk van waardering voor hun inzet tijdens de corona maatregelen de afgelopen tijd. De basisscholen en kinderdagverblijven in Meierijstad ontvangen deze week allemaal een attentie namens de gemeente.

overhandiging


Het onderwijs en de kinderopvang hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar samengewerkt om de noodopvang te verzorgen voor kinderen van ouders in cruciale sectoren en in kwetsbare gezinnen. Sinds de persconferentie van 21 april is er ook ontzettend hard gewerkt om op 11 mei weer de deuren te kunnen openen.
Wethouder Van der Pas: ‘Wij zijn ontzettend dankbaar voor al het harde werk dat het onderwijs en de kinderopvang heeft geleverd. In het kader van het bestrijden van onderwijsachterstanden vinden wij taal en lezen heel belangrijk. Bij het zoeken naar een geschikte manier om onze dankbaarheid te tonen lag een geschenk in de vorm van (voor)leesboeken dan ook voor de hand. Het is een duurzaam cadeau waar menig kind zich in kan mee laten voeren.’

Om de lokale economie te ondersteunen, zijn alle boeken besteld bij de plaatselijke boekhandels in gemeente Meierijstad.

Van de overhandiging is ook een filmpje gemaakt:

Filmpje Facebook