26-11-2018

Opvallen in het verkeer is, zeker in de donkere maanden, ontzettend belangrijk. Elke automobilist kent de schrik: onderweg in het donker en dan plotseling een fietser voor je bumper. Zonder licht, zonder reflectie! Remmen, uitwijken en een stille verwensing: ‘Doe je licht dan ook aan!’ En ja, die hardlopers met hun veiligheidshesjes aan of de hond met lampje, die ziet u wél! Daarom willen wij, leerlingen en team van bs. Maria (ter Heide) iedereen oproepen om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn in het donker.

Veiligheidsvestjes met reflecterende stroken zorgen ervoor dat kinderen in het donker tot op 150 meter ver zichtbaar zijn voor aankomende auto’s. Met donkere kleren reikt de zichtbaarheid slechts tot 20 meter, met lichte kleren tot op 50 meter. Een automobilist die 50 km/u rijdt, heeft 26 meter nodig om te stoppen en kan dus niet tijdig stilstaan als een kind in donkere kleren de weg oversteekt.

Wij vragen u daarom om op donderdag 13 december 2018 uw kind en u zelf te laten opvallen in het verkeer, door een veiligheidshesje te dragen op weg naar school en/of met fluorescerende kleding, dassen, mutsen, reflecterende armbanden, reflecterende elementen op jassen, rugzakken, schoenen, werkende verlichting etc. goed zichtbaar te zijn in het verkeer. We beginnen de schooldag met de Val op-show!, waarbij de kinderen aan elkaar laten zien hoe goed zij zichtbaar zijn in het donker. Behalve de reflecterende en goed zichtbare kleding mogen de kinderen deze ochtend ook een zaklamp mee naar school nemen.

Wij willen heel graag dat héél de Mariaschool op 13 december 2018 en de weken erna opvalt in het verkeer! Doet u met ons mee?!